Etapele de tranzacţionare în cazul ordonatorului VÂNZĂTOR
In cazul tranzactionarii pe pietele En-Gross, atata timp cat acesta a parcurs etapele de inscriere la piata, un vanzator poate lansa ordine de vanzare in timpul programului de tranzactionare, fara interventia unui operator al Bursei Romane de Marfuri in limita valorii garantiei depuse, acolo unde este necesara.
In cazul tranzactionarii pe Piata la Disponibil, atata timp cat acesta a parcurs etapele de inscriere la piata, respectiv piata pentru clienti finali, un vanzator poate participa la licitatiile cu publicare prin prezentarea catre coordonatorul de sedinta al Bursei Romane de Marfuri a unui ordin de sens contrar si a dovezii depunerii garantiei de participare sub forma de Ordin de Plata sau Scrisoare de Garantie Bancara. Totodata trebuie transmise si documentele de inscriere la licitatie solicitate de catre inititator.
Etapele de tranzacţionare în cazul ordonatorului CUMPĂRĂTOR
In cazul tranzactionarii pe pietele En-Gross, atata timp cat acesta a parcurs etapele de inscriere la piata, un cumparator poate lansa ordine de cumparare in timpul programului de tranzactionare, cu sau fara interventia unui operator al Bursei Romane de Marfuri in limita valorii garantiei depuse.
In cazul tranzactionarii pe Piata la Disponibil, atata timp cat acesta a parcurs etapele de inscriere la piata, respectiv piata pentru clienti finali, un cumparator poate lansa o licitatie cu publicare prin contactarea unui operator al Bursei Romane de Marfuri pentru a fi programata, urmata de transmiterea documentelor necesare.
Avantajele VÂNZĂTORULUI
Avantajele CUMPĂRĂTORULUI
Caracteristicile tranzacţionării la BRM – CUM se tranzacţionează?
În tranzacţionarea gazelor naturale se foloseşte:
Caracteristicile tranzacţionării la BRM – CE se tranzacţionează?
Ce oferă BRM?