Stiri si presa


“Toti consumatorii trebuie sa stie care este pretul corect si ce pot face sa le scada facturile. Energia si gazele cele mai ieftine sunt cele pe care nu le consumi! Cheia este sa stim cu totii cum sa economisim. Consumatorul trebuie sa stie ca poate merge la furnizorul care ofera cel mai mic pret si conditii de plata mai bune”, a declarat dl. Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in doemniul Energiei (ANRE), prezent la conferinta “Pret Corect La Gaze si Energie – Consumatorii eligibili intr-o piata liberalizata a gazelor si energiei, avantajele concurentei loiale”, organizata de publicatia Energy-Center in parteneriat cu ANRE si Bursa Romana de Marfuri, in data de 8 mai 2015, la Cluj-Napoca. Domnia sa a insistat asupra necesitatii si importantei informarii consumatorilor.

In Marea Britanie este utilizata foarte mult bursa: se vinde si se cumpara 50-70% din productie pe bursa, a exemplificat presedintele ANRE. “

“Bursa Romana de Marfuri este pentru dumneavoastra un instrument care va ajuta foarte mult sa economisiti timp, bani si efort financiar; sa obtineti un pret avantajos de achizitie la gaze si energie electrica si sa aveti o imagine de ansamblu a ceea ce se intampla in piata la un moment dat. Bursa este o solutie moderna, rapida, eficienta – in cele 45 de minute ale sesiunii de licitatie puteti fi fata in fata, concomitent, cu unu pana la 50 de furnizori – intr-o competitie in timp real pentru a va oferi cel mai bun pret. In plus, achizitia se face in conditiile contractuale stabilite de dvs. Tranzactionarea electronica pe platforma bursei este o modalitate simpla, lipsita de birocratie. Este rapida, eficienta, transparenta si ofertantii sunt protejati de anonimat, fiecare avand un cod alocat”, au afirmat reprezentantii BRM.

Dezbaterea organizata la Cluj se doreste a fi o prima conferinta intr-o viitoare caravana de informare a consumatorilor de gaze si de energie electrica.

Despre BRM: Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992. In prezent, BRM a dezvoltat, in acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil si Piata licitatiilor. Pe Piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in cele 11 ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, procesare combustibili, certificate CO2, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si medicamente. In anul 2007, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere, iar la finalul anului 2013 a emis primele cotatii la cereale. Pe Piata licitatiilor se deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice de produse, servicii si lucrari pentru orice tip de autoritate contractanta. Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 27 terminale.

Biroul de Presa

Posted in Toate articolele, Comunicate, Energie Electrica, Gaze Naturale on May 11, 2015