Stiri si presa


Dupa conferinta de la Cluj, publicatia Energy-Center.ro in parteneriat cu Bursa Romana de Marfuri – BRM si cu sprijinul Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei – ANRE organizeaza o a doua dezbatere la Iasi, cu tema:“Consecintele liberalizarii pietelor de gaze si energie electrica – avantajele concurentei corecte pentru furnizori si consumatori”.

Evenimentul, care va avea loc la Iasi, in data de 11 iunie 2015, Hotel Ramada, se inscrie intr-o serie de dezbateri de informare a consumatorilor de gaze si de energie electrica. Obiectivul de a se ajunge la indicarea unui pret de referinta al pietei la energía electrica si gazele naturale nu poate fi atins fara o competitie libera si o buna informare a consumatorilor. Dreptul acestora de a-si alege liber furnizorul, dar si obligatiile generate de piata libera sunt principalele obiective ale acestui eveniment, organizat cu sprijinul BRM.

Participantii la conferinta vor cauta raspunsuri la urmatoarele teme: • prezentare detaliata a notiunilor de baza ale pietei de retail si modul de functionare a acesteia; • raspunsuri la cele mai dese intrebari despre noile conditii de functionare a pietei; • drepturile si obligatiile furnizorilor de gaze si energie, precum si ale consumatorilor; • prezentarea modalitatilor de incheiere a contractelor de furnizare prin negociere bilaterala sau in sistem centralizat; • rolul burselor, transparenta contractelor si a tranzactiilor; • avantajul tranzactiilor din ringul bursier.

Posted in Toate articolele, Evenimente, Pagini on May 26, 2015