Stiri si presa


Incepand din acest an, Bursa Romana de Marfuri este membru cu drepturi depline in AFM

Bursa Romana de Marfuri (BRM) a participat la conferinta anuala a Asociatiei Pietelor de Futures (AFM), eveniment desfasurat recent la Cracovia, Polonia. Cu aceasta ocazie, BRM a fost invitata sa devina membru cu drepturi depline in aceasta organizatie care reuneste peste 30 de membri din Europa, Asia, America Latina si Africa.

Odata cu validarea procedurii de aderare, BRM va deveni singura organizatie din Romania membra in AFM. „Afilierea la Asociatia Internationala de profil confirma interesul major al BRM pentru promovarea produselor futures cu active suport marfuri, care sa asigure controlul riscului pentru dezvoltarea sustenabila a economiei. In egala masura, invitatia adresata de AFM releva increderea pe care o au pietele internationale in potentialul BRM de a dezvolta piata de futures in Romania”, au declarat reprezentantii Bursei Romane de Marfuri. “La nivel european, exista in prezent doua tendinte principale in ceea ce priveste organizarea burselor de produse derivate avand activ suport marfurile. Romania ramane, din pacate, prea putin conectata la aceste tendinte. De aceea, este necesară o aliniere la evolutiile europene. Tara noastră are potentialul de a deveni, in timp, un pol bursier regional pentru statele din vecinatate (Balcani si vecinatatea estica), fiind astfel capabila nu numai sa asigure o piata matura, lichida, predictibila dar si sa capete o influenta economica asupra vecinatatii”, considera Alexandru Coita, Directorul de strategie al BRM.

Conferinta AFM, care a reunit si in acest an reprezentantii celor mai importante burse internationale, este o platforma pentru intalnirile membrilor Ascociatiei cu alti participanti pe piata din regiune si specialisti in domeniu, oferind cadrul propice de dezbateri si ample oportunitati pentru consolidarea parteneriatelor existente, respectiv stabilirea de noi parteneriate. Evenimentul din acest an a permis abordarea unor teme precum : Pietele Futures Europene versus pietele dezvoltate (schimburi de experienta); securitate energetica; beneficiile pentru o piata locala in cooperare cu o piata internationala; dezvoltarea pietelor „naturale”(design de produs pe pietele agricole – livrare fizica sau decontare in numerar). Totodata, au fost prezentate retete de succes, cu scopul de a veni in sprijinul participantilor la piata.

Posted in Toate articolele, Comunicate on Jun 20, 2015